torstai 8. lokakuuta 2015

Tasausleikkaus

Heivaanhei!

Olemme koulussa päässeet nyt katkaisuhoitoihin, eli hiustenleikkauksiin! Ensimäisenä vuorossa oli tasausleikkaus. Seuraavaksi näytänkin kuvin ja kirjoituksin, miten tasausleikkaus etenee alun jakauksista valmiiseen leikkausmalliin:)


TASAUSLEIKKAUS (Työjärjestys)


















1.  Jakaukset

Ensin hiuksiin tehdään "Ristijakaus". 
Kuvassa jakaukset on merkitty punaisin viivoin. 
(Anteeksi puhelinkuvan huono laatu). 
Eli ensimäinen jakaus tehdään keskelle päätä, otsalta niskaan.
 Seuraava jakaus tulee vaakatasoon korvalta korvalle, niin että
 jakausten risteyskohta on pään korkein kohta.
 (Kuvassa korkein kohta on merkitty oranssilla pallolla).
 Kun jakaukset on tehty, hiuksista muodostuu 4 OSAA.
 Korvien etuosiin, molemmin puolin päätä 2 osaa.
 Ja korvien taakse kaksi osaa



2. Ositus

 Osio (kuvassa merkitty tumman ruskeilla vaakaviivoilla) syntyy, kun Osasta (ensimäinen kuva) otetaan pieni määrä hiuksia leikattavaksi. Osiossa on vain ohut läpikuultava kerros hiuksia ja osion jakaus täytyy olla täysin suora.
















3. Vetosuunta

Punainen nuoli osoittaa sinisten hiusten
vetosuunnan
Leikattavat hiukset kammataan kohtisuoraa alas, osion jakauksen suuntaisesti. Myös leikattaessa osion on oltava vedettynä kohtisuoraa alas.



















4. Leikkaaminen

Leikattava osio vedetään sormien välissä kohtisuoraa alas. Latvaosa leikataan sormien valistä. Sormet on oltava kokoajan osioiden jakaustan suuntaisesti! Eli tässä leikkausmallissa vaakasuorassa.
















5. Mittapituus

Jo sopivaan mittaan leikattu osio toimii apuna ja mittana leikattaville osioille. Kuvassa vihreät hiukset ovat jo oikeaan mittaan leikattuja. Päälle on vedetty leikkausta odottavat vaaleanpunaiset osiot. Kun leikattava osio on ohut, näkee selvästi mikä on mittapituus leikkaukselle alla olevista hiuksista.














TARKISTUS!!

Älä koskaan unohda tarkistaa välillä leikkausta. kun olet edennyt korvien kohdalle (yläosaan), on hyvä tehdä tarkistus. Takaosan saat hyvin tarkastettua siten, että asiakas painaa leuan rintaan, näin pystyt hyvin mittaamaan ja tarkastamaan onko leikkaus tasainen ja saman mittainen joka puolelta. Sivut tarkistat helposti niin, että vasenta puolta tarkistaessa, asiakas painaa päätä oikealle olalle, ja toisinpäin. Nyt kun olet tarkastanut, että kaikki on tasan. Voit hyvin mielin jatkaa leikkausta. Kun taas jos jossain on joku pieni moka syntynyt, et vie koko leikkausta suohon, vaan voit korjata helposti pikku kauneusvirheen:) Jaaa sitten jatketaan....

6. Valmis leikkausmalli

Vetämällä leikatut hiukset 90 asteen kulmaan, saat tarkistettua onko leikkausmalli mennyt oikein. Tasausleikkauksen leikkausmalli on ylöspäin pitenevä. Eli hiuksia nostettaessa vaakasuoraan, näkee että alhaalta hiukset ovat lyhyimmillään ja hiusten pituus pitenee ylöspäin mentäessä.















Esimerkkikuvia tasausleikkauksella tehdyistä malleista :)

















Kiitos kun jaksoit lukea, ehkä jopa opit jotain? Toivottavasti ainakin :)

See Ya!

Terkuin
Mira #Granny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti